Včelí chléb Perga Wolfberry 100 g

40460

Nový produkt

Včelí chléb Perga Wolfberry 100 g je z pohledu výživy nejzajímavější ze všech včelích produktů. Kombinuje výjimečné vlastnosti včelího pylu i medu a patří mezi mimořádně komplexní potraviny.

Více informací

228,00 Kč s DPH

Parametry

Země původu Litva
Produkty bez alergenů Bez mléka, Bez celeru, Bez lepku, Bez podzemnice olejné (arašídů), Bez skořápkových plodů, Bez siřičitanů, Bez sóji, Bez vlčího bobu (Lupina), Bez vajec, Bez hořčice, Bez sezamu

Více informací

Včelí chléb byl známý ve všech starověkých kulturách a vždy jej považovali za zázračný všelék. Nazývá se také plástový pyl, perga, nebo Ambrosia – pokrm bohů. Slouží jako super-výživné kompletní krmivo pro včelí potomstvo.

Včely jej vyrábí tak, že pyl smíchaný s medem napěchují do pláství a nechají uležet. Fermentací se štěpí pylová zrna a uvolňují se další výživné látky. Díky tomu má včelí chléb několikanásobně lepší stravitelnost než samotný pyl.

Co perga obsahuje?
Kromě jednoduchých sacharidů jsou to hlavně esenciální mastné kyseliny, proteiny – těch je zhruba 20 – 25 %. Následuje celá škála aminokyselin a hlavně působivé spektrum vitamínů, minerálů a stopových prvků.

Významný je obsah vitamínu B12 (který je často nedostatkový v jídelníčku vegetariánů a veganů) a všechny ostatní vitamíny skupiny B. Dále vitamíny C, D, E, K. Zastoupené jsou i důležité stopové prvky – železo, zinek, měď i další. Z minerálů je zajímavý ideální poměr fosforu s vápníkem, ale i ostatní minerály – hořčík, draslík nebo síra.
Díky procesu fermentace včelí chléb vyniká obsahem aktivních enzymů - jde o živou potravinu.

Hlavní přínosy včelího chleba:
Perga obsahuje okolo 75% pylu, který má tyto ověřené vlastnosti:
•  podporuje přirozenou obranyschopnost organismu
•  podporuje zdravou činnost kardiovaskulárního systému
•  pomáhá udržovat správnou hladinu cholesterolu a krevních lipidů
•  je prospěšný při poruchách zažívání
•  má pozitivní vliv na duševní stav a výkon člověka
•  doporučuje se pro menopauzální komfort
•  antioxidant
•  zlepšuje chuť k jídlu

Včelstva produkující naši pergu nejsou ošetřována pesticidy proti škůdcům. Používají se pouze organické látky, které nezanechají rezidua v úlech a včelích produktech.

Použití
Včelí chléb lze konzumovat samotný, chutná výborně. Můžete jej přimíchat do müsli, smoothies nebo jogurtu. Neupravujte včelí chléb teplem, zbytečně by se znehodnotily prospěšné látky.

Doporučené dávkování
1 – 2 čajové lžičky denně. Celkové množství ale není omezené, prospěšné je užívat až 2 čajové lžičky 3x denně.

Upozornění
Oproti alergii na pyl poletující v ovzduší je alergie na včelí chléb velmi vzácná. Alergikům přesto radíme začít s konzumací ambrosie opatrně.

Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energie:
1650 kJ/393 kcal; Tuky: 9,0 g, z toho nasycené mastné kyseliny 2,0 g; Sacharidy: 59,0 g, z toho cukry 39,0 g; Vláknina: 5,0 g; Bílkoviny: 16,0 g; Sůl 0g

Skladování: V suchu a temnu

Alergeny
Bez alergenů

Země původu
Litva
Obsah
100 g