Žampion zahradní - sušené houby 20 g Wolfberry

49089

Nový produkt

Žampion zahradní - sušené houby 20 g Wolfberry. Žampiony jsou v gastronomii jedny z nejčastěji používaných hub. Ať čerstvé nebo sušené, výborně ochucují jídlo. Nejdostupnější jsou dnes žampiony pěstované v pařeništích. Sušením ztrácejí na hmotnosti, kdy 10g sušených hub vydá za cca 100 - 140 g čerstvých hub. Sušené houby jsou určené především k tepelné úpravě.

Více informací

32,00 Kč s DPH

Parametry

Země původu Německo
Produkty bez alergenů Bez vajec, Bez hořčice, Bez sezamu, Bez mléka, Bez celeru, Bez lepku, Bez podzemnice olejné (arašídů), Bez skořápkových plodů, Bez siřičitanů, Bez sóji, Bez vlčího bobu (Lupina)

Více informací

Jak konzumovat sušené žampiony
Žampiony lze v kuchyni použít jako ostatní jedlé houby. Sušené před použitím namočte na 2 hodiny do vody nebo mléka. Jejich specifická konzistence je předurčuje pro použití při přípravě polévek a omáček nebo jako základ pod maso. Lze je také zapékat s rozličnými náplněmi.

Charakteristika
Žampion zahradní (Agaricus hortensis) roste na hnojených travnatých ekosystémech mírného pásu, na loukách a zahradách. I když je žampion původem evropská houba, brzy jej začala využívat i čínská lidová medicína. Obsahuje totiž přírodní látky, působící proti alergiím a ekzémům. Také je v něm vysoké množství vitamínu B1 a B2, vitamínu C a D, draslíku, fosforu, železa a kyseliny listové. V sušené podobě je dlouho uchovatelný. Díky nízkému obsahu sacharidů bývá navíc doporučován při redukčních dietách.

Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 1080 kJ/258 kcal; Tuky: 1,8 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5 g; Sacharidy: 28 g; z toho cukry: 3,7 g; Vláknina: 13 g; Bílkoviny: 26 g; Sůl: 0,18 g.

Složení
100% žampion zahradní

Skladování
Skladujte na suchém místě

Země původu

Česká republika

Obsah
20 g