Pektin 30 g Wolfberry

49176

Nový produkt

Pektin 30 g Wolfberry je nenahraditelný želírovací prostředek. Silně želírující pektin se vyrábí z jablečného základu, kde je jeho obsah velmi vysoký. Pektiny hrají významnou roli při zavařování. Nemění totiž chuť použitého ovoce a přitom vytváří skvělou konzistenci. Jsou neocenitelné při výrobě džemů a marmelád, zvláště u ovoce, které není na pektiny příliš bohaté.

Více informací

53,00 Kč s DPH

Parametry

Země původu Česká republika
Produkty bez alergenů Bez siřičitanů, Bez sóji, Bez vlčího bobu (Lupina), Bez vajec, Bez hořčice, Bez sezamu, Bez mléka, Bez celeru, Bez lepku, Bez podzemnice olejné (arašídů), Bez skořápkových plodů

Více informací

Jak používat Pektin
Nenahraditelný želírovací prostředek pro cukrářské a pekařské výrobky, který výborně zahušťuje a je neutrální chuti. Je užitečný pro mražené dezerty, různá želé, pudinky apod. Pektiny hrají významnou roli také při zavařování. Při výrobě džemů a marmelád. Na 2 kg ovoce potřebujete cca 30 g pektinu.

Charakteristika
Pektin je lineární polysacharid kyseliny galakturonové, jejího esteru a její vápenato–hořečnaté soli, jenž se podílí na stavbě některých rostlinných pletiv. Je to nenahraditelný želírovací prostředek s neutrální chutí, který velmi dobře zahušťuje. Amidovaný jablečný pektin je nažloutlý prášek. Pektin je želírovací prostředek (zahušťovadlo)- ne konzervant, takže nemá vliv na trvanlivost zavařenin. Umožňuje jen želírování při použití menšího množství cukru (poměr ovoce a cukru 2:1 až 3:1).

Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 1104 kJ / 264 kcal; Tuky: 0,5 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5 g; Sacharidy: 35 g; z toho cukry: 20 g; Vláknina: 58 g; Bílkoviny: 0,05 g; Sůl: 0,04 g.

Složení
Amidovaný jablečný pektin 100%.

Alergeny nejsou přítomny.

Skladování
Pektin má trvanlivost dva roky, ale podle výrobce nemění své vlastnosti ani po delší době, pokud je správně skladovaný – tedy hlavně v suchu. Jako zahušťovadlo totiž váže vodu a ve vlhku by zhrudkovatěl.

Skladujte v suchu při teplotě 5-25°C.

Země původu

Česká republika

Obsah
30 g