Zelený čaj Yerba maté lístky BIO 100 g Wolfberry

49945

Nový produkt

Zelený čaj Yerba maté lístky BIO 100 g Wolfberry (někdy také jen maté) je pravděpodobně nejoblíbenější jihoamerický nápoj. Připravuje se z lístků cesmíny paraguayské, což je stále zelený, asi 15 m vysoký strom. Čaj je díky velkému obsahu kofeinu vyhledáván pro své výrazné povzbuzující účinky.

Více informací

73,00 Kč s DPH

Parametry

Země původu Brazílie
Cílová skupina BIO, VEGAN
Produkty bez alergenů Bez mléka, Bez celeru, Bez lepku, Bez podzemnice olejné (arašídů), Bez skořápkových plodů, Bez siřičitanů, Bez sóji, Bez vlčího bobu (Lupina), Bez vajec, Bez hořčice, Bez sezamu

Více informací

Jak připravovat a konzumovat BIO čaj yerba maté
Abychom dosáhli vyvážené chuti, vůně a využili všech zdraví prospěšných látek, je třeba dodržet správné dávkování čaje i vody. Hlavně pak její správnou teplotu. Ta se má pohybovat v rozmezí 70-80°C. Nádobu o objemu 100 až 150 ml naplníme ze 3/4 čajem. Lístky zalijeme a louhujeme nejdéle 5 min. Vzhledem k obsahuje kofeinu se pití maté nedoporučuje těhotným a kojícím ženám a dětem.

Charakteristika
Yerba maté je známé především svými výraznými povzbuzujícími účinky. Obsahuje alkaloid kofein, minerální látky (hořčík, draslík, železo, křemík, vápník, fosfor a další.) Také vitamíny A, B, C, E, betakaroten a antioxidanty. Maté podporuje funkci ledvin, zlepšuje látkovou výměnu, normalizuje hladinu cukru v krvi a posiluje imunitní systém.

Složení
100% BIO čaj yerba maté lístky

Bez barviv a konzervantů.

Skladování
Skladujte v suchu a temnu

Země původu
Brazílie

Obsah balení
100g