Zelená káva nepražená, mletá BIO 250 g Wolfberry

49935

Nový produkt

Zelená káva nepražená, mletá BIO 250 g Wolfberry se v současnosti řadí mezi nejžádanější zboží na trhu. Mnozí se mylně domnívají, že se jedná o kávu nezralou. To je však omyl. Zelená barva je původní barva zrnek, která v sobě skrývají bobule, čili plody kávovníku. Zelenou BIO kávu nabízíme již mletou. Nepražená zrna jsou velmi tvrdá a v domácích podmínkách je skoro nemožné je umlít.

Více informací

151,00 Kč s DPH

Parametry

Produkty bez alergenů Bez skořápkových plodů, Bez siřičitanů, Bez sóji, Bez vlčího bobu (Lupina), Bez vajec, Bez hořčice, Bez sezamu, Bez mléka, Bez celeru, Bez lepku, Bez podzemnice olejné (arašídů)

Více informací

Jak připravovat BIO zelenou kávu
Mletá zelená káva se jednoduše v šálku nebo french pressu zalije horkou vodou. Vznikne tak nápoj, který svojí chutí spíše připomíná čaj. Nepřidávejte mléko. To snižuje účinek kyseliny chlorogenové. Vzhledem k obsahu kofeinu se nedoporučuje užívání zelené kávy těhotným a kojícím ženám, dětem do 16 let, osobám s vážnějšími srdečními či cévními chorobami, s vysokým krevním tlakem nebo pacientům s diabetem.

Charakteristika
Látky, které jsou u zelené kávy důležité a které se při normálním pražení kávových zrn ničí, se jmenují fenolické sloučeniny. Zajímá nás také přítomnost kyseliny chlorogenové, která pomáhá při štěpení škrobů na cukry a posiluje schopnost vstřebávat cukr ze škrobu. Zelená káva tedy není žádná speciální úprava nebo druh. Jedná se o normální kvalitní BIO zrna kávy, která ovšem neprošla pražením.

Složení
BIO zelená káva (nepražená zrna kvalitní kávy).

Bez barviv, emulgátorů a konzervantů.

Skladování
Skladujte v suchu

Země původu
Peru

Obsah
250 g