Sleva! Kyselina citronová Wolfberry 350 g Zobrazit větší

Kyselina citronová Wolfberry 350 g

40606

Nový produkt

Kyselina citronová Wolfberry 350 g je ekologický pomocník do domácnosti, kde má mnoho využití. Spolehlivě nahradí spoustu chemických a předražených čistících prostředků. Poradí si s odstraněním nečistot či pachů a zabraňuje růstu bakterií, kvasinek a plísní.

Více informací

58,00 Kč s DPH

-15,00 Kč

73,00 Kč s DPH

Více informací

Na co používat kyselinu citronovou
U potravin
Používá se jako stabilizátor a ochucovadlo při výrobě domácích marmelád a sirupů. Brání růstu bakterií, kvasinek a plísní. V tucích a olejích působí jako antioxidant, kde zabraňuje žluknutí a nežádoucí změně barvy.

Ostatní využití
Kyselina citronová se využívá například k odstraňování skvrn od inkoustu, zelených stop po trávě, skvrn od rzi či fleků od ovoce a zeleniny.

V kuchyni kyselina skvěle poslouží při odvápnění rychlovarných konvic a myček. Při ohřívání tvrdé vody totiž dochází na topných částech elektrospotřebičů k usazování zásaditých vápenatých sloučenin, se kterými si kyselina poradí stejně jako s připáleninami z hrnců z nerezové oceli.

Použitím této látky v koupelně vrátíte lesk obkladům a vodovodním bateriím. Spolu s jedlou sodou si snadno poradí i s ucpaným sifonem.

Při praní provoní i opravdu propocené prádlo. Stačí do pracího prášku přidat jednu čajovou lžičku rozpuštěné kyseliny citronové a prádlo běžným způsobem vyprat.
Rozpusťte kyselinu citronovou ve vodě a získáte spolehlivý a levný čistič oken, který rozpouští špínu, mastnotu i kapky od deště a z vašich oken tak lehce odstraní všechny šmouhy.

Charakteristika kyseliny citronové
Kyselinu citronovou používá lidstvo již od 8. století. Její nespornou výhodou je to, že je cenově dostupná a na rozdíl od octa nezapáchá. Je zdravotně neškodná a šetrně se chová k plastům či gumovému těsnění. Účinně bojuje s vodním kamenem a zabraňuje růstu plísní. V tucích a olejích zabraňuje žluknutí a nežádoucí změny barvy a působí zde jako antioxidant. Kyselina citronová je se nachází v různých druzích ovoce a zeleniny v citrusových plodech, jedná se proto o přírodní konzervační látkou a používá se jako dochucovací prostředek jídel, nealkoholických a alkoholických nápojů. Při pokojové teplotě bílá krystalická látka

Nutriční hodnoty ve 100g:
Energetická hodnota:
1527 kJ/365 kcal; Tuky: 0 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g; mononenasycené mastné kyseliny: 0 g; polynenasycené mastné kyseliny: 0 g; Sacharidy: 91,4 g; z toho cukry: 0 g; Vláknina: 0 g; Bílkoviny: 0 g; Sůl: 0 g

Složení
Kyselina citronová E330 (krystalická) 100%

Sladování
Skladujte v suchu a temnu.

Země původu
Polsko