Pepř černý cejlonský celý BIO 50 g Wolfberry Zobrazit větší

Pepř černý cejlonský celý BIO 50 g Wolfberry

49996

Nový produkt

Pepř černý cejlonský celý BIO 50 g Wolfberry je univerzálně používaný druh tropického koření. Je také nejznámější a nejrozšířenější. Má příjemné zemité aroma, lehce nasládlou vůni a výraznou pepřovou chuť. Pepř najdeme snad v každém jídle po celém světě ať už v polévkách, omáčkách, na zelenině či mase. Používá se celý, drcený nebo mletý. Chuť pepře je pak nejvýraznější, pokud bobule rozdrtíme.

Více informací

65,00 Kč s DPH

Více informací

Jak používat BIO pepř černý celý
Pepř se používá zejména k dochucení vepřového a hovězího masa, ryb, polévek, teplých i studených omáček, dipů či salátů. Hodí se také k dochucení určitých sladkých pokrmů a najdeme jej i v některých čajových směsích. Výborně též dochutí masové vývary, zeleninu, houby, luštěniny, drůbež, paštiky nebo uzeniny. Kvůli jeho ostrosti by se však měl dávkovat s opatrností. Pikantní chuť pepře s lehce nasládlým aroma dokáže bezesporu povznést takřka každé jídlo. Přidávejte jej však až ke konci vaření. Pro zajímavost se uvádí, že pepř se velice dlouho přidával i do perníků. Dnes se vyrábí čokoláda s pepřem a ochucují se jím alkoholické i nealkoholické nápoje.

Charakteristika
Pepř černý pochází z Pepřovníku černého (Piper nigrum). Pepřovník černý je ovíjivá, stálezelená liána dorůstající délky až 4 m. Plodem, který je znám podle způsobu zpracování jako pepř černý, bílý nebo zelený, je malá bobule, obsahující jen jediné zrno. Černý pepř se sklízí těsně před dosažením své zralosti. Jako koření dodává pokrmům jemnou, lehce ostrou a kořeněnou chuť. Působí blahodárně na zažívání organismu a vedle chuťových vlastností má pro své výrazné antibakteriální vlastnosti také léčivé účinky. To oceníme zejména při nachlazení. Celý pepř je velmi tvrdý, proto se používá pouze na aromatizaci. Přímé konzumaci se vyhýbáme. Pepř celý se také mele nebo drtí. Větší kousky mají výraznější a sytější aroma, které se pomalu uvolňuje do masa. Používá se také pro svoji typickou barvu a strukturu, která dodá pokrmům zajímavý vzhled.

Složení
Pepř černý celý BIO 100%

Skladování
Skladujte ve vzduchotěsné, dobře uzavřené nádobě na suchém a temném místě bez přístupu slunečního svitu. Pečlivě uzavírejte. Není určeno dětem do 3 let. Ukládejte na bezpečném místě mimo dosah dětí.

Země původu
Srí Lanka

Obsah
50 g