Olej z vlašských ořechů BIO 250 ml Wolfberry Zobrazit větší

Olej z vlašských ořechů BIO 250 ml Wolfberry

40225

Nový produkt

Olej z vlašských ořechů BIO 250 ml Wolfberry obsahuje velké množství látek prospěšných lidskému zdraví. Jemný rostlinný olej s dobrou vstřebatelností se lisuje za studena (RAW) a řadí se mezi panenské oleje. Je bohatý na vitamíny, nenasycené mastné kyseliny, zejména omega-3a a omega-6, má vysoký obsah železa, manganu a jódu a je silný antioxidant. Dá se používat jak vnitřně, tak i zevně.

Více informací

208,00 Kč s DPH

Parametry

Cílová skupina BIO

Více informací

Jak používat BIO olej z vlašských ořechů.
K zachování všech jeho cenných látek se hodí zejména pro studenou kuchyni. Není vhodný pro tepelnou úpravu potravin. Zahřátím totiž ztrácí vitamíny. Olej je možné používat k zeleninovým salátům (rajčata, mrkev), ovoci (jablka, hrušky), ovocným šťávám, dezertům, sýrům (niva, camembert), míchat ho s bílým nebo ovocným jogurtem či s ním dochucovat a zjemňovat pokrmy. Dá se přidávat i do sladkých jídel. Je vhodný jako doplněk stravy i k samostatné konzumaci.

Charakteristika
Ořechový olej je méně známým druhem panenského oleje.  Jeho nutriční hodnota jej však řadí mezi vysoce kvalitní zdroje tuků. Přispívá k posílení imunity, podpoře činnosti nervové soustavy, zlepšení paměti a koncentraci. Příznivě působí na krevní oběh a slinivku břišní, chrání před cévními onemocněními, působí proti vzniku aterosklerózy, snižuje hladinu cholesterolu a vyrovnává krevní tlak. Je také bohatý na vitamíny: B, C, E a F. Má vysoký obsah železa, manganu a jódu. Také obsahuje nenasycené mastné kyseliny, zejména omega-3a a omega-6. Je rovněž silný antioxidant. Olej z vlašských ořechů nejen že dobře chutná, ale má též pozitivní účinek na udržování kvality pokožky.

Nutriční hodnoty BIO oleje z vlašských ořechů ve 100g
Energetická hodnota: 3700 kJ/884 kcal; Tuky: 100 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 10 g; Sacharidy: 0 g; z toho cukry: 0 g; Vláknina: 0 g; Bílkoviny: 0 g; Sůl: 0 g

Složení
100% olej z vlašských ořechů BIO lisovaný za studena (RAW). Neobsahuje konzervanty ani barviva. Nefiltrovaný. Mírný zákal je jeho přirozenou součástí a není na závadu.

Alergeny
Skořápkové plody.

Skladování
Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 22°C. Po otevření uložte do lednice a spotřebujte do 3 měsíců. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.

Zemědělská produkce EU

Obsah
250 ml