Sleva! Med květový 500 g Wolfberry, EXPIRACE 31.3.2020 Zobrazit větší

Med květový 500 g Wolfberry, EXPIRACE 31.3.2020

49959

Nový produkt

Med květový 500 g Wolfberry. Med je tradičně považován za univerzální všelék, který slouží jako prevence pro posílení imunity a pomáhá při zánětech horních cest dýchacích.

Více informací

96,00 Kč s DPH

-29,00 Kč

125,00 Kč s DPH

Více informací

Med obsahuje nejen širokou škálu vitamínů, ale i minerálů, mezi které se řadí draslík, vápník, zinek, železo, fosfor, mangan, měď, nebo selen. Na organismus mají příznivý vliv i obsažené polyfenoly, což jsou barviva, která působí jako antioxidanty, dále pak obsažené organické kyseliny, enzymy, éterické oleje, nebo pylová zrna.

Malou nevýhodou medu je to, že obsahuje asi 80 % cukrů. Na druhou stranu jsou právě tyto cukry tvořeny téměř ze 40 % fruktózou, která zajišťuje jeho vysokou sladivost, takže se ho spotřebuje méně, než klasického řepného cukru. Konzumaci medu nelze právě z těchto důvodů doporučit osobám, které trpí cukrovkou.

Slovem med se v našich podmínkách může označovat jen pravý včelí med, do kterého se nesmí přidávat žádné jiné látky, nebo “vylepšovadla“ chuti. Jakékoliv přidávání cukrového nebo škrobového sirupu, případně jiných aditiv, znamená falšování medu, který po takovém zásahu již nesmí být označován přívlastkem med.

Výhodou medu je i to, že vydrží při skladování v temnu a při teplotách do 15 °C asi 2 roky. Žádnou závadou medu není, když vykrystaluje. Jeho krystalizace je závislá na obsahu sacharidů, přičemž rychleji krystalizují medy s vyšším obsahem glukózy., pomaleji pak ty, které mají vyšší obsah fruktózy.

Nutriční hodnoty ve 100 g
Energie 1394 kJ / 328 kcal; Tuky 0 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy 81,7 g; - z toho cukry 81,7 g; Vláknina 0 g; Bílkoviny 0,3 g; Sůl 0 g

Alergeny
Včelí produkty

Země původu
Moldávie

Obsah
500 g