Více informací
Jak konzumovat vietnamský čaj
Konvici a šálky před přípravou čaje prohřejte. Tradičně se tento čaj připravuje přelitím vodou o teplotě 70-80°C v poměru 1,5dl na 1 čajovou lžičku. Pokud čaj louhujete v konvici, pak přidejte 1 lžičku čaje navíc. Louhuje se 2-3 minuty ve 2 nálevech. Pak výluh přeceďte. Neprodlužujte dobu louhování. Šálek se zeleným čajem se již nemusí dochucovat. Ale je na každém, co si k čaji přidá. Citron, cukr, med nebo sušené ovoce jsou tradiční dochucovadla.
Charakteristika
Výrazná chuť je typická pro všechny druhy vietnamských zelených čajů. Zprvu nahořklé aroma a později sladká chuť. Zelený vietnamský čaj je právem oceňován pro své rychlé a silné povzbuzující účinky. Čaj připravujeme na dva až tři nálevy. I jako ostatní zelené čaje obsahují ty vietnamské pozitivní látky. Jde zejména o antioxidanty a stopové prvky. Další jejich výhodou je nízká cena a dobrá pitelnost.
Složení
Vietnamský zelený čaj.
Skladování
Skladujte na suchém místě.
Země původu
Mimo EU
Obsah
50 g