Citronela bylinný čaj 50 g Wolfberry Zobrazit větší

Citronela bylinný čaj 50 g Wolfberry

41898

Nový produkt

Citronela bylinný čaj 50 g Wolfberry. Osvěžující čaj z citronely - voňatky citronové - harmonizuje především játra, močový měchýř a žaludek. To, co jej dělá výjimečným, je výrazná citronová vůně a chuť. Je plný antioxidantů a pomáhá při odstraňování toxinů z těla.

Více informací

32,00 Kč s DPH

Parametry

Produkty bez alergenů Bez mléka, Bez celeru, Bez lepku, Bez podzemnice olejné (arašídů), Bez skořápkových plodů, Bez siřičitanů, Bez sóji, Bez vlčího bobu (Lupina), Bez vajec, Bez hořčice, Bez sezamu

Více informací

Jak připravovat a konzumovat čaj Citronela
Citronovou trávu zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 2 čajové lžičky na 500 ml vody. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 2 lžičky navíc. Doba vyluhování je 10 minut v přikryté nádobě, poté přeceďte.
Nápoj můžete dochutit medem a citronem. V létě připravíte z listů citronely výtečný ledový čaj. Oblíbená je i kombinace se zeleným čajem a s mátou.

Charakteristika
Citronová tráva (Cymbopogon citratus), anglicky lemon grass, česky voňatka citronová je statná a vytrvalá tráva z čeledi lipnicovitých. To, co ji dělá výjimečnou, je výrazná citronová vůně a chuť. Je to z důvodu obsahu silic (citral, nerol, limonen, linalool a geraniol). Z dalších obsažených látek jsou to flavonoidy, které jsou řazeny mezi antioxidanty. Citronová tráva neobsahuje tein a výborně působí při potížích s trávením. Zároveň detoxikuje organismus a navozuje duševní pohodu. Po zalití horkou vodou dává citronová tráva velmi světlý, nažloutlý nálev. Jeho vůně plně odpovídá názvu – je jemně citronová a mírně kořeněná.

Složení
Citronová tráva-nať 100%.
Bez barviv a konzervantů.

Skladování
Skladujte při pokojové teplotě do 25°C v suchu a temnu v uzavíratelných nebo papírových obalech.

Upozornění:
Nevhodné pro děti a těhotné ženy. Uschovejte mimo dosah dětí. Výrobek není náhradou pestré stravy.

Země původu
Egypt

Obsah
50 g